Slik går du fram når du skal pusse opp badet ditt

Når du skal velge bad, kan det være lurt og tenke gjennom hvilken stilart du ønsker før du begynner. Hold gjerne stilen ren i alt fra gulvmateriale til møbler og tileggsprodukter.

 

1. Velg stilart, design og størrelse

Tenk igjennom hvordan badet skal se ut. Hent gjerne inspirasjon fra bilder, brosjyrer og Byggmester Hofstad AS's galleri for tips og ideer. Husk at det går an å gjøre baderom større, eller flytte det til ett annet sted i huset. Snakk med oss om mulighetene.

 

2. Ta mål av badet

Mål opp lengden på alle vegger i baderommet så nøye som mulig, og tegn det inn med mål på et ruteark. Har du skråtak tegn inn også det. Marker på tegningen hvor vinduer og dører er (husk mål med karmer), eventuellt marker hvor du vil ha de flyttet.

 

3. Tegn inn tekniske installasjoner

Tegn inn hvor følgende befinner seg: Sluk, kloakkrør, ventilasjon, og hvor rørene kommer inn i rommet.

 

4. Tenk gjennom om du har nok plass til å bevege deg rundt i rommet

Rundt servanten trenger du minimum 80cm i front, og 15cm på sidene. Klosettet trenger minimum 20cm på hver side, og 60cm i front. Du trenger like god plass for å komme inn i dusjen og ut av badekaret. Slår baderomsdøren innover? Hvor mye plass tar det? Vurder om baderomsdøren bør hengsles på en annen måte. Kanskje den kan slå ut, eller at du kanskje kan montere skyvedør?

 

5. Plasser møbler og sanitærporselen

Tegn inn i målestokk de møbler du ønsker å ha med på badet, klipp ut disse og plasser de på en målsatt tegning av rommet og flytt rundt til du er fornøyd.

 

6. Ta med tegningen til oss

Vi kan vurdere muligheter og løsninger ut i fra tegningen din. Kanskje vi også kan foreslå noen spennende nye løsninger du ikke har tenkt på?

 

7. Vi foretar en befaring

Alle bad er forskjellige, og for at vi skal kunne komme med ett bindende pristilbud må en av våre fagfolk se badet ditt og bedømme hva som kan og må gjøres.

 

8. Vi bygger drømmebadet ditt

Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er et verktøy for å planlegge og utføre arbeid i våtrom. BVN utgis både som perm, på CD og som web-versjon.

 

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.