Vi bygger for deg

Snekkertjenester i Trondheim

Snekkertjenester fra A til Å !

Vi tar vårt fag seriøst, og er medlem av Trondhjems Byggmesterlaug og Byggmesterforbundet.

Vår tømreravdeling i Trondheim består av erfarne fagfolk som utfører alt innen utvendig og innvendig tømrer- og snekkerarbeid. Enten du har behov byggmester og snekker til enkel oppussing, omfattende rehabilitering eller skal bygge nytt, er Byggmester Hofstad AS plassen å begynne for å få realisert dine drømmer. Vi har meget gode referanser som byggmester i Trondheim.

Ta kontakt for gratis og uforpliktende befaring!

Snekker ute på snekkertjenester oppdrag

Bestill gratis befaring

Taktekking

Taket er husets femte fasade, og utvilsomt den viktigste. Et utett tak vil på kort tid gi store fukt- og råteproblemer, og raskt forverre tilstanden for resten av huset. Derfor er det å skifte tak en av de beste investeringer du kan gjøre, forutsatt at du bruker dyktige fagfolk og gode produkter. Valg av type taktekking er en viktig faktor for hvor stor jobben er, og selvsagt et prisspørsmål. Husk også på at taket er så mye mer enn bare det som synes. Det dreier seg ikke bare om selve taktekkingen, man skal nemlig ha rett type beslag, innfesting, gjennomføringer. I tillegg kommer takstiger og snøsikring. Forhør deg med fagfolk!

Etterisolering

Å etterisolere bygg er definitivt en svært lønnsom investering. Etterisolering gir lavere fyringsutgifter og øker bokomforten. Etterisolering kan foretas i tak, vegger og gulv. Det enkleste er å etterisolere åpne konstruksjoner i tak og etasjeskiller, og dette gir også god effekt. Yttervegger etterisoleres ofte på utsiden og da i forbindelse med skiftning av bordkledning. Skifter man først bordkledning bør man vurdere skiftning av vindu og eventuelt dører i samme operasjonen for å få best utbytte. Fra 1. juli 2010 kom det krav om at alle boliger og yrkesbygg som selges eller leies ut skal være energimerket. Dette merket må alltid oppgis ved salg. Etterisolering og andre rehabiliteringstiltak vil dermed øke verdien på boligen din, for energimerket vil bli bedre. Som fagmann kan vi anbefale deg produkter og hjelpe deg slik at etterisoleringen gir deg best mulig effekt.

Yttervegger

Oftest er oppgradering av yttervegger relatert til energibesparelser og bedre bokomfort. Har ytterveggen din dårlig vindtetting hjelper det lite bare å etterisolere. Isolering og vindtetting henger nøye sammen da det er stillestående luft som isolerer. I slike tilfeller er det utvendig rehabilitering som må til. Ofte bytter man til nye vinduer og dører samtidig. En slik prosess er omfattende, men det gir deg yttervegger nesten tilsvarende et nybygg. Hvis veggkledningen og vinduene er i god forfatning kan det dessuten være lettere og etterisolere på innsiden av ytterveggen. Man har også her muligheten til å eventuelt fore på veggen og øke isolasjonstykkelsen. Men vær oppmerksom på at dette går på bekostning av innvendig areal. Ved innvendig rehabilitering er det også lettere å utføre arbeidet i etapper, og ta ett rom av gangen. 

Etasjeskille

Planlegger man å legge parkett eller andre nye gulvinnredninger, er det en fordel at underlaget er rett og stabilt. I eldre boliger er det vanlig med skjevheter i etasjeskille eller bjelkelaget. I noen tilfeller kan det være behov for å forsterke bjelkelag ved å bytte ut eller legge inn nye bjelker. I andre tilfeller kan opprettingen skje ved at man forer på de bjelkene som allerede er der. Begge disse metodene krever at man må legge nytt gulv og man bør da benytte muligheten til å etterisolere etasjeskillet. Er det mindre skjevheter, så holder det som oftes å flytsparkle på det eksisterende gulvet. Hvis man bestemmer seg for å ta fatt på å rehabilitere etasjeskille og bjelkelaget, bør man samtidig tenke igjennom om det er andre bygningsmessige installasjoner som bør forbedres samtidig. I tillegg til etterisolering kan det være aktuelt med både elektriske installasjoner, ventilasjonskanaler eller vann og avløp. Vi hjelper deg gjerne både med tips og kostnadsoverslag.

Terrasser

Lune og trivelige uteplasser i form av balkonger og terrasser kan være gode samlingsplasser sammen med venner og familie. På samme måte som ved all annen bygging, er det viktig å planlegge godt for å få det beste resultatet. Det er ikke sikkert man tenker over det, men en terrasse eller balkong kan utløse krav om byggemelding, og i enkelte tilfeller også dispensasjonssøknader til kommunen. Derfor bør man alltid sjekke gjeldende reguleringsplaner med tilhørende forskrifter før man setter i gang med byggingen. For å skjerme mot innsyn bygges det ofte levegger og i enkelt tilfeller også tak. Det har også blitt mer vanlig å bygge utestuer i forbindelse med balkong og terrasse. 

Vindu

De beste vinduene i dag slipper ut omtrent 70% mindre varme enn dårlige vinduer. Det er ikke nødvendig å bytte gode vinduer, men svært viktig å bytte de som ikke lenger holder mål. Både på grunn av komforten og for strømregningen sin skyld. Gamle vinduer kan være sjarmerende, og flere norske vindusprodusenter produserer alle typer vinduer – også til hus som krever en spesiell stil. For noen er det å beholde husets sjarm viktig, i tillegg til å øke komforten og redusere fyringsutgiftene. Når man skal skifte vinduer er det mange ting man kan velge i tillegg til energibesparelse. For eksempel kan du velge om vinduene skal være vedlikeholdsfrie og ha selvrensende glass, eller hvilken U-verdi man skal velge. Er det behov for sikkerhetsglass eller vil du verne innboet mot falming?

Når du først legger penger i å skifte vinduer, er det viktig at arbeidet gjøres fagmessig, slik at det blir tett og effekten blir som forventet.og trivelige uteplasser i form av balkonger og terrasser kan være gode samlingsplasser sammen med venner og familie. På samme måte som ved all annen bygging, er det viktig å planlegge godt for å få det beste resultatet. Det er ikke sikkert man tenker over det, men en terrasse eller balkong kan utløse krav om byggemelding, og i enkelte tilfeller også dispensasjonssøknader til kommunen. Derfor bør man alltid sjekke gjeldende reguleringsplaner med tilhørende forskrifter før man setter i gang med byggingen. For å skjerme mot innsyn bygges det ofte levegger og i enkelt tilfeller også tak. Det har også blitt mer vanlig å bygge utestuer i forbindelse med balkong og terrasse. 

Ytterdører

En gammel dør kan være sjarmerende, men den kan også være trekkfull. Mange opplever at når det er kaldt i gangene så blir det ofte kaldere ellers i boligen også. En tett og godt isolert ytterdør bidrar til at du kan komme inn i et lunt og varmt hjem. I tillegg bidrar en tett ytterdør til at strømregningen blir lavere. En god ytterdør må tåle de store temperaturforskjellene mellom innside og utside, spesielt når vinteren er på sitt kaldeste. Sjekk alltid hvilke temperaturforskjeller ytterdøren du vurderer å kjøpe, er godkjent for. Velg en solid ytterdør, så blir den ikke deformert som følge av nedbør, vær og vind. Velger du en dør med trefiberkjerne, får du en dør som også demper lyd og støy fra utsiden. Dessuten gjør en pen og forseggjort ytterdørdør at boligen din ser flottere ut.

Innervegger

Innervegger blir ofte berørt når man for eksempel skal etterisolere, ominnrede, tilrettelegge for flislegging eller det er behov for oppretting og forsterkning i forbindelse med montering av nye innredninger. Når man først skal gjøre noe med innerveggene, bør man benytte anledningen til å oppgradere eller plassere byggetekniske installasjoner i veggen. Typiske eksempler er ventilasjonskanaler, elektriske installasjoner samt vann- og avløpsrør. Det finnes et utall forskjellige typer plate- og panelkledninger på markedet til bruk på innervegger. Det kan være enklere og mindre arbeidskrevende å velge en ny veggkledning, enn å tapetsere på nytt. Vær oppmerksom på at enkelte innervegger er lettvegger og andre vegger er bærende. Spør oss så kan vi hjelpe deg både med råd om konstruksjonen.

Tilbygg

Ulike faser i livet gir skiftende boligbehov. Når behovet for mer plass melder seg kan tilbygg være en god løsning. Ofte kan prosessen med tilbygg også åpne opp for ombygging av hele eller deler av huset. Dette kan gi nye spennende planløsninger og romutnyttelser. Det finnes mange spennende muligheter i eksisterende bygg. Drømmen om å utvide eksisterende bolig starter gjerne med en idé som man konkretiserer med å lage noen skisser. 

Innerdører

Spørsmålet man ofte står overfor er om man skal skifte ut innerdørene eller pusse de opp? Å pusse opp en dør kan være arbeidkrevende hvis det skal utføres fagmessig, men det kan det være verdt når man skal ta vare på dører med sjel. Hvis man ikke skal endre dørstørrelse eller gjøre andre store endringer kan det ofte være like rimelig, og mindre arbeidkrevende, å bytte hele døren eller dørbladet i stedet for å male det. Bytter man dører i forbindelse med ominnredninger er det muligheter for å velge andre dørbredder, eller skyvedører. Eller om man vil benytte muligheten til større romfølelse ved å sette inn en tofløyet dør. Det finnes et enormt utvalg av innerdører på markedet. Alt fra enkle, rimelige til dyre møbeldører. 

Gulvene

Gulvet er vanligvis det som slites mest, og det er ofte det man legger mest merke til i tillegg til veggene. Det er stor forskjell på gulvet på et våtrom og et tørt rom. Gulvinnredninger bør tilpasses rommets funksjon og bruksområde. I tillegg bør man selvfølgelig velge gulvinnredning som både i fargevalg og materiale passer til resten av interiøret. På bad, vaskerom og andre våtrom er det viktig at man utfører arbeidet i henholdt til gjeldende krav og regler. De som utfører arbeidet må også inneha den rette kompetansen og nødvendige godkjenninger. Også når man skal skifte gulvinnredning på tørre rom er det viktig å tenke over om man kan montere nytt på det gamle uten at man må til å heve dører osv. Dette avhenger selvfølgelig av tykkelsen på det nye gulvet. Utvalget er stort, men man skal vite hva man velger for å få den rette kvaliteten. Spør oss gjerne om råd. 

Himlinger

Nye himlinger kommer gjerne på agendaen når man skal etterisolere, gjøre andre bygningsmessige arbeider eller bare rett og slett ønsker seg en forandring. Himlinger kan variere med forskjellige farger, materialtyper og det finnes et stort utvalg av himlingstyper på markedet man kan velge mellom. Ønsker man seg himlinger som er glatte, av panel eller plater, eller er det laminat som er tingen? Når man først skal gjøre noe med himlingene er det også viktig å benytte muligheten til å oppgradere eller plassere byggetekniske installasjoner i taket. Typisk kan være ventilasjonskanaler, elektriske installasjoner samt vann- og avløpsrør. Med dagens mange typer plater og paneler som er beregnet for himlinger kan det faktisk være lettere å få et godt resultat med å legge nytt utenpå det gamle.

Ventilasjonen

Når man har bodd i en bolig med et velfungerende ventilasjonsanlegg vil man aldri være helt komfortabel med å bo i en bolig uten. Ventilasjonsanlegget sikrer ren og frisk luft i boligen, samtidig som den fjerner fuktig og forurenset luft. Dette gir et godt inneklima, god komfort, og motvirker fuktskader i boligen. Vi anbefaler at man monterer balansert ventilasjon fremfor mekanisk ventilasjon. Da gjenvinnes varmen fra luften som går ut, som gjør slik at du trenger mindre oppvarming. Balanserte ventilasjonssystemer har filtre som renser luften som blåses inn. Det er et minstekrav at varmegjenvinnerens virkningsgrad er på minimum 70 % (anbefalt 80%). Skal man ettermontere ventilasjon i eksisterende boliger krever det ofte en del bygningsmessige tilpasninger. Det kan derfor være smart å utføre dette samtidig som man eventuelt skal foreta andre bygningsmessige tilpasninger i boligen. Vi hjelper deg gjerne både med tips og kostnadsoverslag.

Kjøkkenet

Kjøkkenet har blitt hjemmets hjerte, både mer brukt, mer variert, og mer innholdsrikt enn andre rom du har i huset ditt. For de fleste av oss er det å pusse opp kjøkkenet ikke bare noe av det mest kostbare vi begir oss ut på, men også et prosjekt vi involverer og engasjerer oss mer i enn noe annet. Før du går i gang med planleggingen, bør du få en fagmann på befaring. Ofte må man gjøre noe forarbeid før det nye kjøkkenet kan monteres, og en befaring kan gi deg en oversikt over det som er kjekt å få gjort, og det som MÅ bli gjort, slik at du har bedre kontroll på hva prosjektet kommer til å koste til slutt. 

Badet

Badet er ikke lenger bare en plass der man pusser tennene og tar en dusj. Det er et rom for hverdagsluksus der du tar vare på deg selv, slapper av og øker livskvaliteten. Nytt bad er ofte et av de dyreste rommene i huset. Prisen bestemmes selvsagt av hvilke løsninger og produkter man velger, og hvor mye som må gjøres. Så hva bør du tenke igjennom når du skal bygge eller pusse opp et bad? Behovene varierer veldig. Vårt råd er å tenke nøye igjennom hva som er viktigst for deg og familien før man setter i gang. Et bad skal passe en rekke forskjellige forhold. Hvor mange personer skal badet tilpasses for? Hvor stort areal har man til disposisjon? Hva skal badet inneholde? Husk at et baderom skal tåle daglig bruk over flere år. Som fagmann kan vi hjelpe deg med alt du trenger. Vi kan være behjelpelig med å koordinere hele prosessen med rørleggere, elektrikere, malere og flisleggere. 

Garderoben

De fleste av oss opplever som regel å ha for lite plass til oppbevaring, og kanskje spesielt i klesskapet. Det blir nesten aldri nok skapplass til oppbevaring av klær og utstyr av forskjellig slag. Vokser familien, så øker naturligvis behovet for mer plass til ting og tang. Hvor skal man gjøre av vinterklærne når man skal finne frem sommerklærne og omvendt? Med dagens smarte skreddersømløsninger på skyvedørsgarderober, vil man kunne utnytte mange plasser i hjemmet til mer oppbevaringsplass. Vi kan hjelpe deg med alt fra tradisjonelle garderobeløsninger til spennende løsninger med skyvedørgarderober. Bare ta kontakt, så finner vi gode løsninger sammen. 

Ombygging

Ombygging kan være aktuelt når man vil utnytte mer av huset, eller rett og slett endre bruken av de rommene man har. Har man uinnredede loft eller kjellere, kan dette bli verdifulle boligareal når familien din vokser. Noen ganger gjør faser i livet det nødvendig å endre på planløsningen for å bruke boligen på andre måter. Drømmen om noe nytt begynner ofte med noen tanker og ideer som man kan sette ned på en skisse. Vi tar gjerne et møte hos deg, ser på mulighetene, og lager en skisse sammen med deg. Da kan du bestemme deg om dette er interessant at du vil at våre arkitekter og ingeniører skal lage et komplett skisseprosjekt på prosjektet. Spør oss gjerne om hjelp så er du i gang.

Shopping Basket

Bestill gratis befaring